Menu:


Dania mięsne w galarecie, porcja 80g:
cielęcina z zielonym pieprzem…….......................................………………...….. 7,50
cielęcina z kurkami………………………….…...…................................................ 7,50
indyk w sosie słodko - pikantnym z ananasem …………...……....................... 6,00
indyk w maladze………………………….............................................................. 6,00
indyk w sosie morelowym……………............................................................... 6,00
kaczka z nadzieniem polskim ( faszerowana mięsem) .…….......................... 6,00
kaczka „Terrina” (faszerowana śliwką, jabłkiem, mięsem)…..................…... 6,00
karkówka z sosem chrzanowym /grzybowym………….………...................…… 6,00
kurczak z omletem……………………………......................................……………... 5,00
kurczak farszem mięsnym……………….........................................….…………... 5,00
ozorki w galarecie z oliwka……………………....….........................................…. 5,00
ozorki z sosem chrzanowym……………………...........................................…… 5,00
pierś z kurczaka z ziołami w sosie cygańskim ...………….............................…7,50
pasztet z chrzanem w galarecie ………………….......................................…...… 2,70
schab pieczony z kremem brok. /chrzanem lub śliwką w winie ................... 6,00
schab z farszem mięsnym i zielonym pieprzem……….............................……. 6,00
schab ze śliwką …………………………………................................................…... 6,00
żołądki indycze lub z kurczaka z chrzanem w galarecie................................ 5,00


Dania rybne na zimno, porcja 80g:
dorsz w galarecie …....……………………………………….……..............…. 6,50
dorsz w sosie greckim ………...…………………………….………............... 6,50
karp po żydowsku ……………………………………………................……… 6,50
karp w galarecie... …………………………………………………................… 6,50
łosoś faszerowany……………………………………………...............………. 6,90
łosoś na różowo / w sosie cacyki ……………………………..........………. 7,90
pstrąg faszerowany …………………………….…………………................... 5,00
pstrąg w galarecie ..…………………………….…………………................... 5,00
pstrąg w sosie greckim ....…………………...……………………................. 5,00
pstrąg wędzony z mandarynką …………………………..........……………. 6,50
rolada szpinakowa z łososiem wędzonym ……………......………………7,90
sandacz z bukietem warzyw w galarecie ………………….......…………. 8,50
szczupak faszerowany w całości - cena do uzgodnienia.

Galaretki:
z kurczakiem i oliwką……................................................................. 5,00

z łososiem ……………..........................................................................7,90
z szynką i jajkiem ….…..............................................................….... 5,00

z pstrągiem ……………...................................................................... 5,00
z ozorków ………………….................................................................. 5,00

pomidorowa z dorszem .................................................................. 6,50
zylc z golonki wieprzowej .............................................................. 4,00

z warzywami i jajkiem ................................................................... 4,00
z żołądków …………..…...............................................................…...5,00

 

 

Dania mięsne na gorąco:
cielęcina w sosie kurkowym ………….............................……………………….... 9,90*
cielęcina w sosie własnym ………………………...….............................……….... 8,90*
de volaille - z serem /pieczarkami /masłem /szpinakiem /fetą i papryką 6,00
gołąbki tradycyjne ………………………..………...............................….....1,99/100g***
kaczka p ieczona z jabłkami, w pomarańczach lub żurawinach...………... 9,90**
karkówka w sosie własnym …………………..........................................………...7,50
karkówka w sosie myśliwskim lub cygańskim…………….........................…....7,90
krokiet z mięsem / meksykański / ze szpinakiem……….......................…….…4.20
krokiet z kapustą /pieczarkami …..................................................……………. 3,70
kotlet mielony wieprzowy………………………................................………………. 4,00
kotlet mielony wieprzowy nadziewany pieczarkami………….................……... 4,50
nuggetsy z kurczaka z papryką ostrą w chrupiącej panierce ……...... 2,40 /100g
kuleczki chilli o w chrupiącej panierce ................................................. 2,50 /50g
pieczarki faszerowane………………………………….......................……..…. 2,60 /100g
pierś drobiowa w cieście ………….............................................………………….. 5,50
pierś w płatkach kukurydzianych …………………..............................……………. 5,50
polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym lub śliwkowym…....................... 9,90*
polędwiczki wieprzowe po plebańsku (z boczkiem) …..……....................... 10,90*
pulpety drobiowe w sosie serowym lub śmietanowo - koperkowym .... 3,0/50g*
rolada ziemn. z mięsem w sosie kurkowym ……………….....................…2,90/100g
roladki z kurczaka z morelami w białym sosie z rodzynkami…..............….....6,90
roladki z indyka z suszonym pomidorem i fetą w sosie serowym …..............7,90
roladki z karkówki w sosie myśliwskim ……………..........................................7,90
roladki z karkówki z kapusta kiszona zasmażaną w sosie ciemnym .............7,90
schab pieczony w sosie własnym …………………...….........................................6,90
schab pieczony w sosie śliwkowym …………………….........................................7,90
schab pieczony w sosie kurkowym …………………………....................................8,90
schab z serem panierowany ……………………………................................………..6,00
skrzydełka pieczone faszerowane po żydowsku……….….......................1,65 /100g
skrzydełka z boczkiem w sosie pikantno - słodkim ……….....................1,65 /100g
stek wieprzowy z cebulą zasmażaną …………………...….............................…….5,00
szaszłyki z kurczaka lub karkówki marynowane w ziołach .............… 3,00 /100g
szwajcary z serem i szynką w płatkach kukurydzianych …….….................…. 6,00
tortilla z kurczakiem, serem i warzywami ……………………............................. 9,90
udko z kurczaka faszer. kaszą gryczana, mięsem lub pieczarkami ….......... 25,90
zrazy wieprzowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem ciemnym sosie …................7,00
zrazy z indyka z boczkiem i kaparami w ciemnym sosie……...........................7,50
zrazy wołowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem w ciemnym sosie ...................7,90*

 

Dania rybne na gorąco:
de volaille z pstrąga z masłem ……...........................…………………………..…….7,00
kotlet mielony z pstrąga …………………….....................................………………...5,50
łosoś filet zapiekany w sosie śmietanowym ……………..............................…....9,90
roladka z pstrąga z surimi i papryką w sosie koperkowym lub serowym ..... 8,90


*zamówienia można składać od 8 porcji **zamówienia można składać od 6 porcji ***od 1 kg

 

Gdy zamawiasz catering...

 

Zdecyduj na czym chcesz podać potrawy

  • możesz zostawić u nas własne naczynia, w których umieścimy dania.
  • możesz zamówić usługę na naszych naczyniach wpłacając kaucję zwrotną
  • zamów catering w naczyniach jednorazowych - 2,50 zł/szt.

 

Zamawiając catering możesz wybrać miejsce odbioru:

  • nasz sklep firmowy - Wejherowo, ul Rzeźnicka 2/1
  • zakład w Bożympolu Wielkim, ul Chmieleniecka 46
  • lub zamów dowóz do domu za dopłatą 

Kontakt:

609 236 284 - Zdzisław Pasternak

609 236 294 - Janina Pasternak

(58)6789724 - zakład Bożepole Wielkie

catering.pasternak@gmail.com